Essies Culinaria Apeldoorn - Orthomoleculair Voedingsadvies Esther

Ken je dat? Dat je je machteloos én moedeloos voelt door klachten met je gezondheid? Omdat je alles zelf uit moet zoeken? En omdat je het gevoel hebt dat je helemaal alleen die berg moet beklimmen? En maar niet uit dat dal komt?

Nou ik (her)ken dat zeker. Jarenlang was ik altijd ziek, zwak of misselijk en moest ik mijn uiterste best doen om op de been te blijven. Om gewoon mijn werk te doen, om gewoon alle sociale verplichtingen te vervullen en om maar gewoon door te gaan met alles wat we onszelf op (laten) leggen. Terwijl het eigenlijk helemaal niet goed met me ging. Altijd doodmoe, last van mijn gewrichten, spierkrampen, hoofdpijn, uitslag, dubbel of wazig zien, uitval in armen en benen etc. Via de huisarts, internist en reumatoloog kwam ik eigenlijk niet veel verder. De uiteindelijke diagnose was fibromyalgie en met de boodschap ‘Niets aan te doen, leer er maar mee leven’ én een recept voor stevige pijnstillers werd ik naar huis gestuurd.

Dieptepunt

Maar binnen in mij bleef het knagen.. Het verhaal klopte voor mij niet en ik weigerde om levenslang pijnstillers te slikken en als patiënt aan de zijlijn te staan en het leven aan me voorbij te zien gaan. Daarmee begon mijn reis naar betere gezondheid. Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk bleek ik met de ziekte van Lyme rond te lopen. Op het dieptepunt van mijn klachten zakte ik bij het uit de auto stappen door mijn benen en lag ik op mijn knieën op het asfalt. En kon ik niet meer de trap op lopen, zonder halverwege te pauzeren omdat mijn benen totaal verzuurd waren. En was ik niet meer in staat om naar (sta)concerten te gaan, terwijl dat een grote hobby was.

Met behulp van holistische behandelingen en supplementen knapte ik op. Daarnaast ging ik op ontdekking in de wereld van gezonde voeding (gelukkig houd ik van koken), waardoor we een totaal ander voedingspatroon kregen. Uiteraard ligt iets gecompliceerder dan ik hier uit kan leggen, maar binnen een jaar was ik voor het grootste deel van mijn klachten af. Helaas heeft de Lyme wel schade achtergelaten in mijn lijf, maar door gezond te eten en te leven kan ik de boel aardig op orde houden. En nog belangrijker, ik kan weer alles doen wat het leven zo leuk maakt!

Studie

Door mijn eigen goede ervaringen met gezonde voeding en supplementen, was mijn interesse voor orthomoleculaire voedingsleer gewekt. Daarom heb ik inmiddels een studie achter de rug, zodat ik met mijn kennis en ervaring ook andere mensen kan helpen bij hun zoektocht naar een betere gezondheid. Want het leven is veel te leuk om niet lekker in je vel te zitten. Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot OERsterk Coach, waarmee ik jou kan helpen om fysiek en mentaal beter in balans te komen en te blijven.

Essies-Culinaria-Apeldoorn-Orthomoleculair-Advies-Voeding

Bergen

Of het te maken heeft met het overwinnen van persoonlijke bergen weet ik niet, maar ik ben er dol op om in de bergen te zijn. Heerlijk die frisse lucht, wijdse uitzichten en ruwe rotsen. Tijdens onze vakantie vorig jaar waren we in de Italiaanse Alpen en daar ben ik voor het eerst, gewoon door te wandelen, boven de 3000 meter geweest. Door de ijle lucht op die grote hoogte was het echt een beproeving, maar wát een geweldig gevoel om die top te halen! Met mijn ziekte historie (of beter.. ondanks dat) heb ik het toch gefixt! Monte Scorluzzo met zijn 3094 meter kan van de bucketlist af! Hoppaaa!

Aanbod

Mocht jij nou hulp zoeken bij het overwinnen van jouw bergen, dan reik ik je graag de ‘wandelstokken’ aan. Neem vooral contact op als ik je kan helpen met mijn kennis en ervaring op het gebied van je gezondheid. Omdat je juist zoveel zelf kunt doen om die berg te bedwingen!