Over

Welkom bij Essies Culinaria!

Als orthomoleculair voedingsadviseur kun je bij mij terecht wanneer je problemen ervaart met je gezondheid. Heb je bijvoorbeeld last van chronische vermoeidheid, stress- of darmklachten, dan help ik je graag om met behulp van voeding- en leefstijladviezen je klachten te verminderen en je gezondheid te upgraden. Mijn praktijk is gevestigd in Bij Barkey te Apeldoorn.

Mijn belangstelling voor gezonde voeding en leefstijl is ontstaan doordat ik zelf lange tijd heb gekwakkeld met mijn gezondheid. Meer daarover kun je hier lezen. Tijdens mijn eigen ‘reis’ ontdekte ik dat je kunt samenwerken mét je lichaam in plaats van tégen allerlei symptomen. Of, zoals Richard de Leth dat zo mooi weet te verwoorden: Leiderschap in plaats van Lijderschap.

Mijn klachten gingen met sprongen vooruit door:

  • het eten van gezonde voeding
  • meer balans tussen rust/activiteit
  • ondersteuning met orthomoleculaire supplementen

De ontdekking dat je zelf veel kunt doen om je gezondheid te verbeteren, gaf mij extra kracht om door te zetten. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam is zoveel groter dan we vaak denken. En dat wil ik andere mensen ook laten ervaren!

Missie

Mijn missie is dan ook het vergroten van zelfredzaamheid van mensen ten aanzien van hun gezondheid.

Dit doe ik door middel van adviezen, workshops en begeleiding. Naast diverse trainingen en vele uren zelfstudie geeft mijn HBO-diploma ‘orthomoleculair voedings- en suppletie adviseur’ mij een stevige basis om je te kunnen helpen bij allerlei gezondheidsproblemen. Ik volg regelmatig bij- en nascholingen om mijn kennis te verbreden en de nieuwste inzichten te kunnen toepassen. Mede daarom is Essies Culinaria aangesloten bij Meo’s Health Concept.

Heb je gezondheidsklachten en wil je zélf aan de slag om je gezondheid te verbeteren? Ik help je graag!

Hartelijke groet,

Esther Barkey-Jansen

Essies-Culinaria-Apeldoorn-Orthomoleculair-Advies-Gezondheid-Esther

 

Close