Essies-Culinaria-OERsterk-Coach-Apeldoorn-Recept-Groenten-Curry

Afgelopen week maakte ik deze groenten curry en die viel thuis enorm in de smaak! Ik deelde deze via mijn Insta stories en ik kreeg veel vragen of ik het recept wilde delen. Het is echt easypeasy om te maken en goed voor de groenten intake! Ik hoop dat jij hem ook gaat maken en zo ervaart dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ohja, dit recept is ook geschikt voor mealpreppen of batch cooking, dan verdubbel je gewoon de hoeveelheden. Het gebruik van kip is uiteraard optioneel, je zou dit kunnen vervangen voor wat noten als je liever vegetarisch eet. Mocht je meer inspiratie zoeken voor gezonde recepten, kijk dan eens in mijn recepten onder het menuitem gratis.

Groenten Curry (met kip)

Ingredienten curry

  • Halve pompoen
  • 1 courgette
  • 4 wortels
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • scheutje balsamico azijn
  • olijf olie
  • 4 kippenpoten (optioneel) of twee handjes noten naar keuze

Ingrediƫnten saus

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 1 stuk gember ter grootte van een duim (fijngehakt)
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl fenegriek
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl kerrie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk

Essies-Culinaria-OERsterk-Coach-Apeldoorn-Recept-Groenten-Curry-met-kip

Bereiding Groenten Curry

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Snijd de pompoen, courgette en wortels in stukjes en leg ze op de bakplaat. Voeg de rode curry pasta, azijn en olijfolie en eventueel de kip toe. Hussel alles goed door elkaar en zorg dat je de curry pasta goed verdeelt over de groenten en de kip. Schuif de bakplaat de oven in en laat alles in 30-45 minuten garen. Maak ondertussen de saus

Voor de saus doe je eerst wat olijfolie of kokosolie in een hapjespan, fruit de ui, gember en knoflook zachtjes gaar. Voeg dan kruiden toe (mosterdzaad, fenegriek, komijn, kurkuma en kerrie) en laat deze even zachtjes bak. Voeg tenslotte de tomatenblokjes en kokosmelk toe en laat alles even zachtjes pruttelen.

Als de groenten (en eventueel kip) gaar zijn, voeg je deze toe aan de saus en schep alles even goed door om de saus te verdelen.

Eet smakelijk!