De mediagekte rondom de uitbraak van het Corona virus lijkt compleet. Kranten staan er bol van en op de radio en tv hoor je weinig anders meer dan hoeveel slachtoffers er zijn en hoe het Corona virus zich verder uit breidt. Gezien de actualiteit is het logisch dat hier veel aandacht voor is en het treffen van voorzorgsmaatregelen vind ik zeker verstandig. Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen.

Essies-Culinaria-OERsterk-Coach-Apeldoorn-corona

Eerste Hulp bij Preventie Corona

Gelukkig kun je zelf best veel doen aan preventie. Richard de Leth van OERsterk schreef hiervoor een helder, goed onderbouwd protocol Eerste Hulp bij Preventie Corona. Als OERsterk Coach sluit ik me natuurlijk graag aan bij deze preventie adviezen. Je kunt het Eerste Hulp bij Preventie Corona protocol hier downloaden. De kans dat je aan Corona overlijdt is gelukkig maar klein. En begrijp me niet verkeerd, het is natuurlijk vreselijk vervelend als je familie of jijzelf ziek wordt. Wat positief is, is dat de meeste mensen slechts milde symptomen krijgen.

Chronische welvaartziektes in cijfers

Weet je wat ik echt graag zou willen? Dat de paniek en massa hysterie die nu gaande is, zich eens zou richten op Westerse welvaartziektes. De kans dat je hier mee te maken krijgt is namelijk vele malen groter. De kans dat je hier aan overlijdt ook. We worden wel steeds ouder, maar ook steeds jonger ziek.

Om alles even in perspectief te plaatsen, deze actuele cijfers zijn van vandaag*:

Overgewicht: 7.512.218

Hart- en vaatziekten: 2.525.816

Obesitas: 2.774.833

Diabetes, type 2: 1.376.531

Depressie: 1.297.732

Kanker: 112.532

*Deze cijfers zijn afkomstig van de De Nationale Ziektemeter

Ter vergelijking, er zijn inmiddels 4000 mensen overleden aan het Corona virus, wereldwijd dan.. En dat is natuurlijk vreselijk. Maar de cijfers over chronische welvaartziektes gaan alleen over Nederland. Need i say more?? Dit is toch bijzonder afschrikwekkend? De zorgkosten rijzen inmiddels de pan uit.

Essies-Culinaria-OERsterk-Coach-Apeldoorn-welvaartziektes

(En ja, het sterftecijfer is inmiddels achterhaald, maar je snapt vast de strekking van de vergelijking)

Leefstijlpreventie

Het is echt hoog tijd om dit tij te keren. Door meer aandacht te besteden aan een preventieve leefstijl. En door afstand te nemen van de maatschappelijke ratrace waarmee we ons levensgeluk en gezondheid in de waagschaal leggen.

Wat heb je aan maatschappelijk succes als de kwaliteit van je leven wordt beperkt door chronische ziekte?

Chronische stress is de nummer één veroorzaker van ziekte. Of die nu door te hard werken, familie perikelen of de media aandacht rondom een griepvirus wordt veroorzaakt. Chronische stress tast je immuunsysteem aan, waardoor je minder goed bestand bent tegen ziekte. Zorg voor meer balans in je leven: kies voor voldoende ontspanning, gezonde voeding, regelmatige beweging en de juiste mindset.

Als OERsterk Coach zijn dit zaken waarmee ik je kan helpen. Met behulp van bewezen actieplannen kan ik je begeleiden bij het vinden van een preventieve leefstijl die bij past bij het moderne leven. Mocht je interesse hebben, neem dan gerust even contact met me op.