Oersterk coach Apeldoorn - Esther Barkey Jansen / Essies Culinaria

ACTIE: Werk aan je weerstand weken

Herken je dit?

Je maakt je de laatste tijd best wat zorgen over je gezondheid. In de media lees je van alles over gekke virussen en dat de meeste slachtoffers vallen onder chronisch zieken. Het belang van een sterke weerstand is pijnlijk duidelijk, maar hoe sterk is je weerstand nu eigenlijk echt? Staat ie als een Chinese muur of is het meer een steeds verder afbrokkelende ruïne? Je voelt je regelmatig   gestrest en weet je best dat je teveel ballen in de lucht hebt. Maar is dat nu echt zo slecht voor je gezondheid? Je weet het eigenlijk niet. En steeds als je in de supermarkt staat, dwaal je een beetje verloren rond over de groentenafdeling, zoveel keus maar veel is onbekend of lijkt bewerkelijk. Ach, dan ga je toch maar weer gewoon voor snel en gemakkelijk…

Werk aan je weerstand weken!

De afgelopen periode heb ik heel veel vragen gekregen over het belang van een goede weerstand en wat je nu het beste wel/niet kunt doen. Ook tijdens mijn challenge was een van de meest gestelde vragen wat je kunt doen om je weerstand te versterken en hoe je er achter komt of je immuunsysteem optimaal functioneert. Steeds meer mensen gaan zelf aan de slag om, met behulp van een preventieve leefstijl, hun gezondheid te verbeteren en hun weerstand te versterken. Het leven is niet maakbaar, maar zeker stuurbaar!

Maarr… Zou het niet fijn zijn om eerst eens te kijken hoe het nu echt staat met je weerstand en je gezondheid? Meten = weten

Daarom nodig ik je van harte uit om mee te doen aan de actie “Werk aan je weerstand weken”, waarbij ik samen met jou wil kijken naar de huidige stand van zaken als we het hebben over jouw gezondheid. Zodat je daarna doelgericht aan de slag kunt om een weerstand te bouwen die staat als een huis (of een Chinese muur, wat je wilt 😉 ).

Maar eerst nog even dit:

Wist je dat 95% van alle chronische welvaartziekten wordt veroorzaakt door laaggradige ontsteking?

Depressies, burn-out, diabetes type 2, vermoeidheidsklachten, darmproblemen, fibromyalgie, gewrichtsklachten, het zijn klachten die worden veroorzaakt door laaggradige ontsteking. Dat is een milde ontsteking (zonder koorts) die lastig is om vast te stellen. Het vervelende is dat bij een laaggradige ontsteking je immuunsysteem continu geactiveerd is. Hierdoor wordt de ontsteking binnen te perken gehouden en de ziekteverwekkers zich lastiger kunnen vermenigvuldigen. Maar omdat de ontsteking niet volledig wordt opgeruimd, raakt je immuunsysteem (en daarmee jij dus ook) steeds verder uitgeput.

Je zult nu waarschijnlijk denken, waarom maakt mijn lijf die ontsteking niet direct onschadelijk? Simpelweg, omdat het daar niet meer toe in staat is door wat vooraf gaat aan een laaggradige ontsteking. Onze moderne, Westerse leefstijl zorgt voor veel chronische stress, blootstelling aan allerlei gifstoffen en een ongezond voedingspatroon. Hierdoor kunnen lichaamsbarrieres (met name darmen) lek raken. Je merkt dat niet direct, maar het gevolg van een lekke darm is wel dat bacteriën, ziekteverwekkers of voedingsresten in de bloedbaan terecht komen. Als dit ziekmakende deeltjes zijn, dan zal je immuunsysteem geactiveerd worden.

Laaggradige ontsteking

En nu wordt het interessant. Want je lichaam gaat een kosten/baten analyse maken. Een heftige ontsteking, die gepaard gaat met koorts, kost het lichaam veel energie. En als die niet beschikbaar is, kan de onstekingreactie niet tijdig beeindigd worden. Dit kan tot grote schade of zelfs tot de dood lijden. Hier heeft het lichaam iets ‘slims’ op bedacht: een laaggradige ontsteking. Deze kost veel minder energie, omdat een laaggradige ontsteking slechts een milde ontsteking is (zonder koorts). Hierdoor kan het immuunsysteem de onsteking weliswaar niet oplossen, maar wel beheersbaar houden. Met alle gevolgen van dien. Er is dan sprake van een chronische ontsteking, die vaak gepaard gaat met insuline resistentie (ongevoeligheid voor insuline).

Als deze laaggradige, chronische ontsteking niet wordt opgelost, kan hierdoor een breed scala van vage, chronische klachten op treden. Op onderstaande afbeelding zie je een aantal ziekten die gelinkt zijn aan laaggradige ontsteking. En dat zijn er nogal wat. Wat je waarschijnlijk (tenminste, dat hoop ik) opvalt is dat daar veel ziektes tussen staan die als ‘erfelijk’ worden bestempeld. Dergelijke ziektes zijn een soort geladen pistool, maar het is de leefstijl die uiteindelijk de trekker overhaalt. Vandaar het grote belang van een preventieve leefstijl!

Essies-Culinaria-laaggradige-ontsteking-veroorzaakt-95-van-alle-ziekten

Diagnose laaggradige ontsteking

Het is tegenwoordig mogelijk om met behulp van een bloedtest een laaggradige ontsteking aan te tonen, met onder andere de parameter hs-CRP en de triglyceriden/HDL ratio. Binnen mijn praktijk werk ik met een aantal verschillende bloedtesten. Om je snel en eenvoudig inzicht te kunnen geven in de mate van laaggradige ontsteking, cholesterolwaarden en stabiliteit van je bloedsuikerspiegel, werk ik met een combinatie test. Deze combinatie biomarkers zegt iets over of er sprake is van een laaggradige ontsteking. Uit bovenstaande uitleg over een laaggradige ontsteking is al gebleken dat deze het risico op chronische ziekte, waaronder hart- en vaatziekten, aanzienlijk vergroot. Bovendien zorgt laaggradige ontsteking voor een verminderde weerstand. Want als je immuunsysteem als uitgeput is vanwege een laaggradige ontsteking, hoe kan het dan nog optimaal functioneren als er echt ‘oorlog’ komt?

Essies-Culinaria-OERsterk-Coach-Apeldoorn-Werk-aan-je-weerstand-weken-bloedtest

ACTIE!

Van 15 september t/m 15 oktober 2020 kun je meedoen aan de Werk aan de weerstand weken! Gedurende deze periode kun jij jezelf laten testen op laaggradige ontsteking door middel van een bloedtest. Dit kan eenvoudig met behulp van een vingerprik test, die je bij jezelf kunt uitvoeren. Deze wordt onderzocht door MijnLabtest, dat uitsluitend samenwerkt met diverse ISO-gecertificeerde Europees laboratoria. Na 6 dagen ontvang je de resultaten overzichtelijk in je mailbox. Maar met die cijfers alleen kun je natuurlijk niet zoveel, dus help ik je graag op weg met OERsterke leefstijladviezen die bij jou passen! Dit doen we in een eenmalige OERsterk Coach Call, waarin ik je in 45 minuten op weg help om je tips en tools aan te reiken waarmee je je laaggradige ontsteking kunt bestrijden. Zo kun je je gezondheid verbeteren en je weerstand versterken! Als stok achter de deur en om je voortgang te kunnen monitoren, doe ik er ook nog een OERsterk Journal voor je bij. Hiermee kun je 3 maanden lang iedere dag bijhouden welke actiepunten goed gaan en waar je nog mag bijsturen. Verder staat de OERsterk Journal bommetje vol met aanvullende informatie en adviezen voor het verbeteren van je leefstijl. Klinkt goed?

Wat zit er dan allemaal in dat Werk aan je weerstand weken actie pakket?

 • Bloedtest van MijnLabtest waarin 6 belangrijke biomarkers worden gecheckt:
  • hs-CRP (meet laaggradige ontstekingsactiviteit)
  • LDL-cholesterol
  • HDL-cholesterol
  • Totaal cholesterol
  • Triglyceriden
  • HbA1c (meet je gemiddelde bloedsuiker over de afgelopen 3 maanden. Een te hoge bloedsuikerspiegel vergroot je kans op laaggradige ontsteking)
 • OERsterk Coach Call: Aan de hand van jouw labuitslagen ga ik je, in een eenmalig telefonisch consult, op weg helpen om je gezondheid te verbeteren en laaggradige ontsteking te bestrijden. Met tips en trucs uit mijn rijkgevulde toolkit en bewezen actieplannen kun je daarna zelf aan de slag met deze adviezen.
 • OERsterk Journal: Met behulp van mijn adviezen kun je zelf aan de slag om je gezondheid en weerstand te verbeteren (en de laaggradige ontsteking te verminderen). Om je voortgang te monitoren en je dagelijks te motiveren met inspirerende quotes en handige tips krijg je een OERsterk Journal bij als extra tool.

Kosten

 • Bloedtest: € 59,00
 • OERsterk Coach Call: € 79,00
 • OERsterk Journal: € 27,50

Totaal heeft het Werk aan je weerstand weken actie pakket een waarde van € 165,50.

Gedurende de actieperiode betaal je slechts € 139,00 incl btw, bloedtest, coach call, journal en leuke extra’s.

Wil je mee doen? Geef je dan hieronder op, dan stuur ik het hele pakket binnen enkele dagen naar je toe!

JA, ik wil mijn weerstand versterken en doe mee met Werk aan je weerstand weken!

 

[mollie-forms id=”1583″]

 

Close