Food for health - Voedingsadvies door Essies Culinaria

Stralend kwam ze binnen.. Ik voel me echt al zóveel beter! Dat was ook goed aan haar te zien, haar blik is nu veel opener en vol energie. Sprankelend is misschien een betere woordkeuze. Geweldig om te zien! Ik ben trots op haar, dat ze zo bewust voor zichzelf kiest en actie heeft ondernomen om uit haar put te klimmen.

Snel resultaat

En dat terwijl ze zich nog geen 6 weken geleden een stuk beroerder voelde. Totaal futloos, geen energie, erg somber, eczeem en met behoorlijke gewrichtsklachten zat ze aan tafel in mijn praktijk. Kortom, ze voelde zich behoorlijk miserabel. Gelukkig herkende ze de signalen van eerdere gezondheidsproblemen en wist ze nu tijdig hulp in te schakelen. En nu? Ze heeft veel meer energie, voelt zich fitter, is beter in staat om overzicht te houden, heeft minder stress, geen kort lontje meer, minder pijnklachten en een beter slaappatroon! Hoe geweldig is dat?

Essies-Culinaria-Succesverhaal-Meer-Energie-Minder-Gezondheidsklachten-Apeldoorn

Ze koos doelbewust voor Food for Health, om snel resultaat te boeken. Met behulp van een uitgebreid gesprek, voedingsdagboek en een bloedtest  hebben we haar gezondheid in kaart gebracht. Hieruit kwamen een aantal problemen naar voren die haar klachten verklaarden. Zo waren er enorme tekorten op bepaalde vitamines en mineralen die te maken hebben met zowel de gemoedstoestand, tekort aan energie als klachten met gewrichten/spieren. Verder kwamen uit de test een aantal voedingsintoleranties naar boven, die onder andere een rol spelen bij darmklachten, eczeem en gewrichtsklachten. Kortom, ze heeft gelukkig nog op tijd aan de bel getrokken.

Voedingsadvies voor meer energie

Op basis van de onderzoeken heb ik een actieplan voor haar opgesteld. Andere voeding, waaronder meer groenten, meer eiwitten en gezonde vetten. Daarnaast is voldoende (water) drinken een aandachtspunt, dus daar sturen we ook meer bewust op. De tekorten zijn we aan het aanvullen met supplementen, want die waren dusdanig dat dit niet alleen met voeding recht te trekken was. Tenminste, niet op korte termijn, en we wilden natuurlijk erger voorkomen.

Super fijn dat deze actiepunten en haar inzet nu al vruchten afwerpen! En het allerbelangrijkste: dat ze zich al zoveel beter voelt. Lachend haar uitdagingen op het werk te lijf gaat en zich, zowel fysiek als mentaal, zoveel prettiger voelt. Zelfs de pijnklachten in haar handen zijn al veel minder!

Het beste uit jezelf halen

Ik kijk al uit naar de mooie verhalen die ze mij de volgende keer te vertellen heeft! Want dit is nog maar het begin, vanaf nu wordt het alleen maar nog beter. Maar dat is iets dat je pas ondervindt als de balans in het lichaam zich helemaal herstelt. Je ‘vergeet’ vaak klachten en ongemakken, omdat ze gewoon voor je geworden zijn en bij je ‘horen’. Totdat ze opeens verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Wil jij ook het beste uit jezelf halen? En afrekenen met vervelende gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, obstipatie, mentale klachten of jeukende eczeem? Ik help je graag!