Ontbijt Chocolade Boekweitpap

Om te dag goed te beginnen ontbijt ik altijd. Dat sla ik echt geen dag over, of ik moet echt ziek zijn. Meestal maak ik doordeweeks ’s ochtends een smoothie omdat dat snel klaar is en goed vult, maar voor de afwisseling wijk ik regelmatig uit naar deze chocolade boekweitpap. Als in: chocola… als ontbijt.. kan de dag beter beginnen? 🙂

Behalve dat deze pap onweerstaanbaar lekker is, is hij ook nog eens supergezond. De vezels van de boekweitvlokken zijn goed voor je spijsvertering en geven je snel een verzadigd gevoel. De rauwe cacao zit vol met magnesium en werkt ontstekingsremmend. Echt een goed begin van je dag dus, whoop whoop!

Je kunt de pap afmaken door verschillende toppings toe te voegen. Banaan, aardbeien, kokosvlokken, amandelen, hazelnoten, cacao nibs en ga zo maar door. Gemak dient de mens, dus ik geef je een recept voor 2 porties. Dan heb je gelijk een heerlijk ontbijt voor 2 dagen, net zo praktisch.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 150 gram boekweitvlokken
  • 4 medjool dadels
  • 1 el kokosolie (onbewerkte versie, vloeibaar)
  • 2 el rauwe cacao
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl gemalen kardemom (optioneel)
  • Fruit en noten naar keuze

Bereidingswijze

(Tijd: 10 minuten + wachttijd)

Snijd de medjool dadels in stukjes (nadat je de pit hebt verwijderd indien nodig). Doe de dadelstukjes en de boekweitvlokken in een ruime kom en voeg water toe totdat alles onder staat. Dek af met vershoudfolie en zet een nacht weg in de koelkast.

De volgende ochtend zul je zien dat de boekweitvlokken het meeste water hebben opgenomen. Doe het mengsel in een zeef, zodat het overtollige water weg loopt. Je hoeft het niet uit te knijpen, alleen het overtollige water weg laten lopen. Doe het mengsel in de blender en voeg de kokosolie, rauwe cacao, vanille poeder en eventueel de kardemom toe. Laat de blender draaien totdat je een egaal, romig mengsel hebt.

Verdeel de pap over 2 kommen. Maak een kom af met fruit en noten naar keuze. Dek de ander af met vershoudfolie en zet terug in de koelkast, zodat je morgen nog sneller aan tafel zit.

Eet smakelijk!

 

Essies Culinaria Chocolade Boekweit pap